Sådan får du UX og SEO til at spille sammen

Af : Johanne Loll Nielsen & Lise Harbo | 24 November 2022

Virksomhedernes digitale løsninger bliver mere og mere afgørende for forbrugerne, da onlinehandel fortsat er i løbende vækst. Dette sætter større krav til virksomhedernes konkurrenceevne, hvor brugeroplevelsen spiller en vigtig rolle.

Den gode brugeroplevelse handler om at levere services, der møder brugernes behov og er med til at give dem en god kunderejse. Digitalisering ændrer sig hele tiden, og derfor er det vigtigt at fokusere på det menneskelige behov og opfyldelsen heraf.

Når vi taler om brugeroplevelsen, er SEO et uundgåeligt emne. Derfor vil vi give dig 4 gode tips til, hvordan du kan få dit UX og SEO til at spille sammen og skabe vækst til din forretning.

1.    Fokus på hastighed

Det er vigtigt at have fokus på din hjemmesides hastighed. Er din hjemmeside langsom, har potentielle købere svært ved at navigere rundt. Det kan have betydning for, hvor hurtigt de vælger at forlade siden og ty til konkurrenten.

En vigtig faktor indenfor SEO er at have styr på sin PageSpeed og Web Vitals, da man ønsker at sidens primære indhold indlæses på under 2,5 sekunder. Sidens loading hastighed har derfor en stor indflydelse på den samlede brugeroplevelse, og er derfor også en vigtig faktor, når vi taler om SEO.

2.    Det unikke indhold

Et andet område, du kan kigge på, når du skal optimere din webshop er at forfatte varierende og unikt content, da det er en indgående faktor for brugeroplevelsen. Dit indhold skal imødekomme din målgruppes søge intentioner, hvilket kan øge din placering på Googles søgeresultater.

Inden du forfatter indhold til dit website, er det vigtigt at du får lavet en søgeordsanalyse, så du ved hvad du vil ranke efter, og på den måde får flest mulige potentielle købere ind på dit website.

3.    Mobile first Design

Over halvdelen af køb bliver foretaget fra mobile enheder. Det stiller krav til din virksomheds mobile brugeroplevelse, da du kan risikere at miste potentielle kunder, hvis de har svært ved at navigere rundt på det mobile design. Det er derfor vigtigt at fokusere på Mobile First Design, som det første, når du skal implementere en ny side til dit website.

Helt simpelt, handler Mobile First Design om at designe den mobile version før desktop versionen. Mobilt design har nemlig flere restriktioner end desktop, og det vil derfor være lettere at imødekomme disse restriktioner, hvis man starter med mobilversionen.

Derudover crawler Google ens sider som var det tilgået fra en mobil enhed. Det er derfor vigtigt at man optimerer ens Mobile First Design, så det giver en bedre performance på Google.

4.    Den gode struktur

Det er vigtigt at have en god struktur og opbygning på dit website, for at gøre det nemmere for kunderne at finde det, de søger efter. En måde du kan hjælpe kunderne med at navigere rundt, er gennem menuer og interne links, hvilket også har stor betydning for SEO.

Ved at bruge interne links strategisk, kan man forbedre et websites ydelse i søgemaskiner og samtidig forbedre brugeroplevelsen. Interne links hjælper søgemaskiner og kunderne med at finde de vigtige sider. De hjælper også Google med at finde og indeksere siderne på dit website og dermed øge din PageRank.